Om oss

Välkommen till Utbildningsservice i Sverige AB. Vi utbildar anställda och de som vill bli anställda inom transport- och anläggningsbranschen för framtidens utmaningar. De som kommer till oss är både företag, skolor och privatpersoner.

Vi utbildar människor i alla åldrar, från 16 år och uppåt, med erfarenheter från olika branscher, till att bli skickliga yrkesarbetare i en expanderande bransch inom transport- och anläggningsmaskin. På vår hemsida kan ni läsa vidare om de olika utbildningarna eller boka en utbildning om ni hittar något lämpligt, kanske en grundutbildning eller en fortbildning inom ditt yrke.

Utbildningsservice i Sverige AB tidigare Grönlunds Utbildningsservice AB startade år 2001 

Utbildningsservice har sedan 2001 utbildat gymnasieskolor, komvuxelever, företag och privatpersoner, vi utbildar även åt Arbetsförmedlingen, Trygghetsrådet, Trygghetsstiftelsen och Försvarsmakten.

Elever på gymnasiet utbildar vi i de olika transport- och anläggningsprogrammen, vilket leder till körkortsbehörigheter och utbildningsbevis som krävs för att få en anställning inom dom olika yrken som kan erbjudas.

Företag och privatpersoner kan utbildas hos oss på vår egen anläggning i Västerhaninge eller ute på företaget i deras lokaler. Våra utbildningar är flexibla för att de ska kunna anpassas till så många som möjligt. Sedan 2003 hjälper vi även Arbetsförmedlingen i deras fortbildningsinsatser, bland annat arbetsmarknadsutbildning för anläggningsförare. Tidigare var det Länsarbetsnämnden som var vår samarbetspartner. Vi kan med stolthet säga att detta är ett uppdrag vi haft förtroendet att sköta väldigt länge!

Men våra erfarenheter går mycket längre tillbaka än år 2001

Vi har funnits länge i branschen och har många års samlad erfarenhet inom transport och anläggningsbranschen som vi tagit med oss till utbildningsföretaget. Vår VD och grundare av Utbildningsservice har sedan 1980 varit verksam inom yrkesutbildning inom transport och anläggningsmaskin, samtidigt som han varit verksam inom entreprenadverksamhet. Samtliga utbildare i företaget har lång yrkeserfarenhet inom utbildningsområdet och goda kunskaper i metodik och pedagogik, vilket gör mycket för att kunna lära ut på bästa sätt. Vi har genom erfarenhet och kompetenta medarbetare hjälpt många att få en bra start som skickliga lastbilsförare och maskinförare – både inom transport och entreprenadbranschen.

Vårt huvudsakliga mål är att du ska vara anställningsbar efter genomförd utbildning.

Några av våra utbildningar

Ett urval av våra utbildningar som finns både som grund- och fortbildningar.

 • Yrkesförarkompetensutbildning, YKB
 • Truckförarutbildning
 • Fordonsmonterad kranutbildning
 • Anläggningsmaskinförarutbildning
 • Transport av farligt gods (ADR utbildning)
 • Arbete På Väg (APV) utbildning
 • Samtliga säkerhets och kravutbildningar som transport och anläggning kräver

Vi vill ge er en så komplett utbildning och kompetens som er bransch kräver. Med våra utbildningar blir ni eftertraktade på arbetsmarknaden. Ni får en bra grund för att utföra arbeten inom ert yrkesområde.

Våra samarbetspartners

 • BYN (Byggnadsindustrins YrkesNämnd)
  • TYA (Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd)
  • AF (Arbetsförmedlingen)
  • Msb (Myndigheten för säkerhet och beredskap)
  • Transportstyrelsen och Trafikverket
  • Försvarsmakten

Vi har ett bra och utvecklat samarbete med Branschorganisationerna BYN och TYA som arbetar hårt för att hela bygg- och transportbranschen ska ha kompetent och välutbildad personal. De samverkar med alla åldersgrupper från gymnasiet till vuxenutbildningar.

Vi har samarbete med bland andra Msb som är Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap. Med Msb kan vi ge er det senaste inom regelverk och bestämmelser. Allt för att ni ska få den bästa utbildningen. Utöver regelverket ADR ansvarar också Msb för förberedande inom olyckor samt civilt försvar.

Varför ni ska välja Utbildningsservice

Vi arbetar hårt tillsammans med Branschorganisationerna och myndigheter för att ge de absolut bästa utbildningarna inom transport och anläggning. En utbildning är en investering, med en bra utbildare får ni också en god investering. Med vår kunskap och egna kompetens kan vi erbjuda mer än bara utbildning. Vi ger er av våra egna erfarenheter, något som inte kan köpas för pengar.